Sportska predavanja (Dejan Patrčević & Maja Bonačić)

Poštovani posjetitelji Papuk Extreme Challenge , osim svih najavljenih sportskih događaja koji vas očekuju na festivalu Udruga PAUK Orahovicakao suorganizator kulturnog dijela festivala poziva vas na dvodnevna predavanja i radionice koje će se održati na pontonskoj bini orahovačkog jezera 1. i 2. lipnja s početkom od 18.00 sati.
* u slučaju lošeg vremena predavanja selimo u bivšu kino dvoranu u centru grada Orahovice.

Drugog dana festivala organiziramo predavanja dva vrhunska sportaša gđe. Maja Bonačić i g. Dejan Patrcevic

RASPORED:

1. Dejan Patrcevic – “Metodom do ostvarenja sportskoga cilja za svakoga” (18.00h-19.00h)
2. Maja Bonačić – “Psihološki benefiti bavljenja sportom kod djece” (19.00h-20.00h)

OPIS:

Dejan Patrcevic – “Metodom do ostvarenja sportskoga cilja za svakoga”

Svaka osoba je neobičan spoj individualne i kolektivne svijesti i kako promišljanjem i adekvatnim treningom od inspiracije i ideje dostići sportski cilj- sve to u 30 min sa 30 min otvorene diskusije i druženja.

Više o Dejanu…

Maja Bonačić – “Psihološki benefiti bavljenja sportom kod djece”

Puno se priča o tome da je sport zdrav za djecu i dječji razvoj, no paralelno u praksi vidimo da je vrhunski sport daleko od idealne aktivnosti za dijete. Također, roditelji su ponekad ambiciozniji od djeteta, a djeca danas sve manje zainteresirana za fizičku aktivnost.

Na predavanju ćemo se baviti pitanjima poput:
Kada je pravo vrijeme za upis djeteta na sport? Kako pomoći djetetu da izabere adekvatan sport? Kako motivirati dijete za bavljenje sportom? Kako postaviti ciljeve za dijete? Kako surađivati s trenerom? Koje su sve dobrobiti za dijete od bavljenja sportom?

Na sva ta pitanja će vam probati odgovoriti Maja.

Više o Maji…
Maja Bonačić, mag.psych. praktičar terapije igrom, Udruga “Oblačić”. Maja je educirana iz područja integrativne, nedirektivne, filijalne terapije igrom te razvojne terapije igrom za djecu s poteškoćama. Uz to je majstor NLP-a i predsjednica Udruge Oblačić. Ima višegodišnje kliničko iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom s posebnim potrebama. Vodila je nekoliko volonterskih edukativnih projekata, od kojih je najpoznatiji “Zaigrana pedala” za djecu s poremećajem iz autističnog spektra.
Maja je i peterostruka prvakinja Hrvatske u triatlonskim disciplimama te vrhunski sportaš I.kategorije.

Ulaz besplatan za sve posjetitelje…

Vidimo se!