Održani Halloween horor movie nights 2017.

Udruga PAUK Orahovica i ove godine organizirala event za sve ljubitelje horor filma koji se održavao 28.,29. i 30.10.2017. g. u prostoru bivše kino dvorane (sada nova renovirana multifunkcionalna sala) gdje ste imali priliku na novom platnu i projektoru uživati u filmovima.

Cilj nam je svake godine barem na nekoliko dana vratiti kino svim našim sugrađanima i stanovnicima okolnih mjesta, a to tradicionalno radimo nekoliko večeri prije noći vještica.

Osim filmskih projekcija tradicionalno dan prije prve projekcije organizirali smo BUNDEVIJADU odnosno rezbarenje BUNDEVA s kojima smo ukrasili dvoranu za horor projekcije. Bundevijada je bila otvorena za sve članove udruge.

Filmske projekcije koje smo gledali ove godine:

SUBOTA (20:00 sati) : THE BOY / DJEČAK (2016.)

Redatelj: William Brent Bell

Uloge: Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell

Sadržaj filma: Nakon što se zaposli kao dadilja u zabačenom engleskom mjestu, Greta shvati da je dijete koje treba čuvati i paziti zapravo lutka. I to lutka koju roditelji vole kao pravo dijete i tako se prema njoj i ponašaju. Naime, prije nekoliko godina pravo dijete im je umrlo i lutka dječaka nadomjestila je to prazno mjesto u njihovim životima.

Nakon što prekrši određena pravila, Greta nije ni svjesna da će se morati boriti za vlastiti život jer u lutki dječaka stanuje samo zlo i u njegovom domu se igra po njegovim pravilima.

NEDJELJA: (20:00 sati): The Autopsy of Jane Doe / Obdukcija Jane Doe (2017)

Redatelj: André Øvredal

Scenaristi: Ian B. Goldberg (Ian Goldberg), Richard Naing

Uloge: Emile Hirsch, Brian Cox, Ophelia Lovibond

Radnja: Brian Cox i Emile Hirsch glume oca i sina, Tonya i Austina, koji rade kao patolozi. Priča se događa u mrtvačnici u koju im dostave tijelo nepoznate, lijepe mlade djevojke, koje je na neobjašnjiv način dospjelo na poprište višestrukog ubojstva.

Bez ikakvih vidljivih tragova i dokaza koji bi mogli ukazati na razlog smrti, otac i sin odlučno kreću u potragu za bilo kakvim dokazima. Istraga ih dovede do bizarnih tragova koji ih navode na šokantno otkriće .

PONEDJELJAK: (20:00 sati): THE WARD / ODJEL STRAHA (2010.)

Režija: John Carpenter

Uloge: Amber Heard, Mamie Gummer, Danielle Panabaker

Radnja: Mlada Kristen (A. Heard) bistra je i energična djevojka koja, nakon što je iz nepoznatih razloga spalila jednu kuću, dospije u psihijatrijsku bolnicu u Oregonu. Isprva se čini da je Kristen sasvim zdrava i prisebna cura koja psihijatru Stringeru (J. Harris), sestri Lundt (S. Burney), medicinskom tehničaru Royu (D.R. Anderson) i drugima prkosi isključivo zbog buntovnog duha i revolta zbog smještaja u bolnicu. No kada ubrzo počne doživljavati zastrašujuće vizije u kojima ju progoni mumificirani leš neke žene, te kad zaključi da je smještena u sobi u kojoj je prethodna pacijentica okrutno ubijena, Kristen će shvatiti da nešto nije u redu. A da sve bude gore, izgleda da slične vizije imaju i druge pacijentice, Emily (M. Gummer), Sarah (D. Panabaker), Zoey (Laura-Leigh) i Iris (L. Fonseca), redom djevojke njezine dobi koje se međusobno izrazito karakterno razlikuju. Kada duh mumificirane žene uskoro počne ubijati djevojke, Kirsten će otkriti da je riječ o Alice, curi koju su druge pacijentice okrutno ubile i koja je čini se krenula u osvetnički pohod…